Sistem integrat de spectrometrie RMN...
Spectru RMN....
Detalii....
300 MHz
Generator N2 lichid, anexa la sistemul de spectroscopie RMN
360_1

Bine ati venit pe site-ul Laboratorului RMN @FCIC.UBB

Laboratorul RMN functioneaza in cadrul Facultatii de Chimie si Inginerie Chimica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Sistemul integrat de spectrometrie RMN este alcătuit din 2 spectrometre RMN de ultimă generație Bruker Avance III cu magneți ultraecranati Ascend 400 MHz respectiv 600 MHz) achiziționat în cadrul proiectului R.I.C.I. „Rețea Integrată de Cercetări Interdisciplinare” în anul 2013. Sistemul de spectrometrie RMN este un sistem extrem de complex, unic în cadrul UBB și în Cluj.

Alaturi de sistemul integrat, in cadrul laboratorului mai exista un spectrometru RMN Bruker Avance cu magnet Oxford de 300 MHz si de asemenea un generator pentru producerea de azot lichid necesar racirii magnetilor.Importanta


Infrastructura RMN este absolut necesară pentru validarea structurală a compușilor sintetizați sau a celor naturali, atât în cadrul activităților de cercetare cât și în cazul activităților didactice. De altfel investigatiile RMN sunt cruciale in determinarile structurale ale compusilor de sinteza.

Aplicabilitate


Domeniile de aplicabilitate nu se limitează doar la caracterizarea compușilor de sinteză organici sau organometalici (compuși noi în cazul activităților de cercetare, sau compuși obținuți prin repetarea unor sinteze în cazul activităților didactice), infrastructura RMN fiind determinantă și in cazul caracterizării produșilor naturali și în confirmarea structurală a produșilor noi rezultați în sintezele biochimice.

Utile


Sistemul de spectrometrie RMN răspunde și solicitărilor venite din afara comunității academice, respectiv analize RMN necesare entităților private, pe bază de contract de prestări servicii.

Utilizare


Infrastructura RMN deservește întreaga colectivitate academică a facultății precum și studenții la toate nivelele de instruire (licență, masterat, doctorat) atât în activitățile de cercetare cât și în activitățile didactice specifice (cursuri pentru determinarea structurilor compușilor de sinteză și/sau naturali). Infrastructura RMN se utilizează de asemenea și în proiectele de cercetare implementate în facultate dar și în relațiile de parteneriat sau contractuale cu alte instituții sau entități private.

Spectrometru RMN 600 MHz

Magnet superconductor ultra-ecranat 600MHz; Măsurare automata nivele fluide criogenice N2L și HeL; Alarma nivel scăzut fluide răcire; Atenuatori de vibrație.
Mai Mult »

Spectrometru RMN 400 MHz

Magnet superconductor ultra-ecranat 400MHz; Măsurare automata nivele fluide criogenice N2L și HeL; Alarma nivel scăzut fluide răcire; Atenuatori de vibrație.
Mai Mult »

Spectrometru RMN 300 MHz

Magnet superconductor 300MHz; Măsurare automata nivel HeL; Atenuatori de vibrație.
Mai Mult »

Generator N2L

Producere N2L necesar racirii magnetilor supraconductori. Productivitate nominala 2,5 l/ora
Mai Mult »