Direcții de cercetare:
- Dezvoltarea de metode verzi de preparare a probelor şi de proceduri cromatografice pentru investigarea produselor farmaceutice, fitofarmaceutice, alimentelor şi probelor de mediu;
- Amprentarea, autentificarea şi controlul calităţii produselor alimentare și fitofarmaceutice;
- Studiul biodisponibilității compușilor de interes din alimente și plante prin metode in vitro și in vivo de simulare a digestiei;
- Evaluarea potențialelor activități biologice ale unor compuși naturali si de inhibarea a unor enzime în vederea explicării efectelor biologice ale produselor naturale;
- Metode de stabilizare și studiul biodisponibilității compușilor antocianici utilizați ca și coloranți naturali de uz alimentar;
- Efectul cumulat al amestecurilor de aditivi alimentari asupra stabilității culorii compușilor antocianici;
- Studiul utilizării compușilor naturali ca materii prime în sinteza de biomateriale hibride cu aplicații medicale;
- Dezvoltarea de metode analitice eco-scală prin spectrometria de emisie optică în surse de microplasmă folosind o instrumentație complet miniaturizată;
- Dezvoltarea de instrumentaţie analitică pentru controlul calităţii mediului şi alimentelor bazată pe spectrometria de emisie optică în surse de micro-plasmă;
- Dezvoltarea de metode analitice a elementelor generatoare de vapori chimici prin spectrometria de absorbție atomică de înaltă rezoluție cu sursă continuă;
- Dezvoltarea de metode chemometrice pentru evaluarea avansată a datelor analitice și bioanalitice;
- Evaluarea avansată a datelor analitice prin metode chemometrice moderne;
- Servicii de informare şi consultanţă pentru mediul economic şi de afaceri privind monitorizarea şi protecţia mediului, respectiv securitate alimentară;
- Protejarea drepturilor de autor prin invenții și inovații.