REZUMAT PROIECT

Proiectul urmareste modelarea unor noi nanostructuri (fullerene sferice neclasice, structuri periodice, tubulare, toroidale, functionalizate cu diverse grupari active si/sau polimeri bioactivi) cu ajutorul metodelor topologice, molecular mecanice, semiempirice, molecular- dinamice, ab initio, dft, tight-binding, etc.
Modelarea structurilor toroidale cu straturi distincte dwt si domenii conice, reprezinta o necesitate si o promisiune in realizarea computerului molecular. date experimentale si calcule teoretice au aratat ca astfel de structuri pot fi realizate, urmand a fi evaluate proprietatile lor magnetice, electrice si tensile.
Modelarea jonctiunilor nanostructurilor reprezinta o necesitate stringenta pe calea realizarii nano-electronicii. Proprietatile metalice sau semiconductoare ale unor nano-circuite sunt controlate de geometria si proprietatile electronice ale jonctiunilor lor. Calculele prevazute urmaresc pe de o parte descrierea proprietatilor structurale, electronice si spectroscopice ale nanostructurilor investigate, si pe de alta parte, prin elucidarea mecanismelor intime de interactie care le guverneaza, permit proiectarea de experimente noi si chiar predictia proprietatilor unor materiale noi.
Programele de generare de nanotuburi, nanotori si nanojunctiuni ofera exemple de studiu pentru calculele cuantice, de dinamica moleculara si magnetism.