2011 - Anul Internaţional al Chimiei

 

 

În cadrul evenimentelor organizate în întreaga lume în anul 2011 - Anul Internaţional al Chimiei, FACULTATEA DE CHIMIE ŞI INGNERIE CHIMICĂ organizează următoarele activităţi de promovare a Chimiei în societate:


1. Organizarea unei serii de conferinţe împreună cu Societatea de Chimie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, sub egida: "Chimia - viaţa noastră, viitorul nostru", în scopul popularizării Chimiei în societate. Sub denumirea "Caravana Chimiei", aceste conferinţe vor fi prezentate şi în alte localităţi. La acţiune vor participa şi studenţii facultăţii.

Programul conferinţelor: click aici

2. Cadrele didactice şi cercetătorii facultăţii vor răspunde întrebărilor celor interesaţi de diversele aspecte din domeniul chimiei şi ingineriei chimice. Întrebările pot fi adresate aici, răspunsul va fi transmis prin e-mail la adresa precizată.

3. Concursul de chimie "Candin Liteanu" din data de 2 aprilie 2011, ajuns la a IX-a ediţie, va debuta cu o conferinţă despre rolul Chimiei în societate, prezentat elevilor participanţi şi profesorilor îndrumători.
Mai multe detalii despre concurs se pot consulta accesând meniul din partea stângă.

4. La Conferinţa Internaţională "Studenţi pentru studenţi" din acest an va fi oferită participanţilor o conferinţă plenară în limba engleză, prezentată de un cercetător renumit din afara ţării.

5. Se va edita un volum dedicat personalităţilor care au contribuit la dezvoltarea Şcolii de Chimie şi Inginerie Chimică din Cluj-Napoca.

6. În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj se va edita un manual de lucrări practice destinat elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.
Detalii
Model

7. Pentru elevii dornici să îmbrăţişeze profesia de chimist sau inginer chimist vor fi organizate în perioada martie-mai vizite ale facultăţii.

8. Pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar se organizează în luna septembrie o Şcoală de vară care să le permită completarea şi aprofundarea cunoştinţelor de specialitate.

9. Elevilor din clasele IX-XI le propunem să participe la o Tabără de vară în luna iulie. Aceasta va fi organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi va cuprinde, pe lângă activităţi didactice (teoretice şi practice) specifice şi o excursie tematică de o zi.

10. Organizarea unei conferinţe pe teme actuale ale chimiei pentru elevii premianţi ai olimpiadelor şcolare, în colaborare cu Centrul Şcolar de Excelenţă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

11. Organizarea împreună cu Eurachem-România şi Societatea de Chimie din România Filiala Cluj a Celui de-al X-lea Forum anual al Asociaţiei Eurachem - România, în contextul dezvoltării preocupărilor pentru asigurarea calităţii măsurărilor şi analizelor chimice. Manifestarea va avea loc în perioada 27-28 mai 2011.