Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete

A Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete (KOMIX) a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki Karán belül működő diákszövetség, a KMDSZ kémia szakosztálya. Legelső formájában, 1991 novemberében alakult meg, akkor még KÉSZ- Kémia Szakosztály néven, majd 2000-ben megkapta a KOMIX nevet, mely ma is használatban van.

Néhány év kihagyás után, 2010-ben új Vezetőségi Tanáccsal és önkéntes tagokkal, saját logó alatt újjászületett szakosztályunk. Azóta túlvagyunk még egy elnökváltáson, megalakult a Belső Önkéntes Körünk (KOMIX-BÖK), egyre többen vagyunk, és egyre változatosabb, színesebb programokkal foglaljuk le egyetemünk diákságát.

Kövess minket a Facebook-on! KolozsvariMagyarIfjuKemikusokSzervezeteKOMIX


Rendezvények

  • FailIG Tudományos Diákköri Konferencia
  • Entrópia - Kémia nyári tábor
  • Kémia és Vegyészmérnöki gólyatábor
  • Vegyészklub

FailIG

A FailIG Tudományos Diákköri Konferencia fő célkitűzése a kolozsvári diákság ösztönzése a tudományos munkába való bekapcsolódásra. Szívügyünknek érezzük, hogy a hallgatók érdeklődését felkeltsük a tudományos jelenségek megértésére, kutatására, melyek mégis hétköznapi jelleggel bírnak. Az elsőre banálisnak tűnő ötletek is értékesek lehetnek és erre ad lehetőséget ez a rendezvény, amelyen tudományos, de kötetlen környezetben bemutathatják elméleteiket. Ez az alkalom teret biztosít a tudomány végtelen határainak feszegetésére és egy hasonló érdeklődésű közösség kialakítására.

A konferencia lehetőséget nyújt egy új, fiatalos közösség kialakítására, a tudományban való kibontakozásra és szórakoztatásra.


Entrópia - Kémia nyári tábor

A KOMIX évente szervezi meg Kolozsváron az "Entrópia" Kémia nyári tábort középiskolásoknak. A tábor célja, hogy a kémiát szerető magyar diákoknak egy olyan alternatív nyári programot nyújtson, amely keretén belül nem csak a tudomány terén gazdagodhatnak friss tapasztalatokkal, hanem ismerkedhetnek a Babeș-Bolyai Tudomány Egyetem Kémia- és Vegyészmérnöki Karával, a kincses várossal, az egyetemista élettel és a jövendőbeli egyetemi társakkal is, ha eléri tetszésüket szakunk.


Tartalom

Kapcsolat

email: 2011komix@gmail.com

facebook: LINK